Artikels

Sirine Chamtouri

RONSE • In september werd Sirine Chamtouri eerste bij de juniors-beloften atletiek op de 5000 m tijdens het Belgisch Kampioenschap in Nijvel. Een verbluffend resultaat aangezien de 19-jarige jongedame nog maar één jaar bezig is met atletiek. Randeevoe ontmoet de Tunesische Ronsese in het huis van haar zus Sonia in de Scheldekouter. “Ik heb alles te danken aan mijn zus. Ze is mijn voorbeeld !”

Sirine Chamtouri woont nog maar drie jaar in België en heeft de Belgische nationaliteit nog niet, dus mocht ze het podium niet betreden op het BK. Dat moet ongetwijfeld pijn gedaan hebben. “In eerste instantie natuurlijk wel, maar ik heb dat vrij snel kunnen loslaten. Op dit moment ben ik vooral bezig met beter te worden, harder te werken aan tactiek en focus, om zo scherpere tijden neer te zetten en hecht ik minder belang aan ereplaatsen.”

Het typeert de jongedame. Hier zit een vrouw die weet wat ze wil. “Ik ben door omstandigheden vrij snel volwassen moeten worden en het leven heeft me geleerd dat als je iets wil, je alles uit de kast moet halen om dat ook te realiseren. Dat is in de atletiek zo, maar dat geldt ook op andere vlakken. Een jaar geleden ongeveer zag ik mijn zus lopen tijdens enkele stratenlopen in de streek. Toen ik zag dat ze, ondanks het feit dat ze moeder is van vier kinderen, nog altijd uitstekende resultaten liep, besloot ik in haar voetsporen te treden. Mijn zus was vroeger in Tunesië een uitstekend loopster. Ze heeft nog samen getraind met Habiba Ghribi die op de Olympische Spelen in Londen goud won op de 3000 m steeple. Sonia is dan ook mijn grootste motivator.”

Dat blijkt, want sindsdien is het snel gegaan voor Sirine. Naast haar studies voor kapster aan het PIVA in Oudenaarde, gaat het leeuwendeel van haar vrije tijd op aan atletiek. “Ik train twee keer per week met de atletiekvereniging KASVO in Oudenaarde. Verder ga ik elke dag een uur lopen aan het ROSCO. Op zondag gaan we ook samen in het bos lopen met een groep jongeren onder leiding van Jean-Jacques Vanden Eede (vroeger een uitblinker bij ASSA Ronse, nvdr). Ik voel me heel goed in deze groep en bereid me samen met hen voor op het veldloopseizoen.”

Deze intense trainingsarbeid loont, maar toch wil Sirine meer ... “Ik droom van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio en zou graag voor België uitkomen, want hier is de begeleiding van atleten uitstekend !”

Toegevoegd op 29.11.2016

Categorie: Sport

Auteur: Maarten D'Hoop

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)55 600 630 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe
Sint-Martensstraat 10 - 9600 Ronse