Artikels

Rendez-Vous bier

Rendez-Vous: een bier met een missie!

Vlaamse Ardennen • Niets zo leuk dan een biertje te proeven dat dezelfde naam heeft als ons magazine: RDV! De afkorting van Rendez-Vous oogt uitnodigend en is naar verluidt best in gezelschap te degusteren, dus schakel ik een hulplijn in. En gelukkig, manlief wil met plezier proefkonijn spelen wanneer ik met twee flesjes bier op de proppen kom.  Smaken verschillen vaak, maar nu waren we allebei aangenaam verrast bij het drinken van ‘RDV’. We gaan even buiten onze streekgrens voor een fijne kennismaking.

Eerst zacht van smaak, maar daarna proef je een kleine - kruidige - tinteling op de tong met een lekkere nasmaak. De kruidigheid komt van de ‘dry spicing’ waarbij jeneverbes wordt toegevoegd tijdens de lagering. Niettegenstaande de kruidige smaak blijft het bier zeer toegankelijk en het drinkt zeer makkelijk. Een ideale dorstlesser, maar ook tijdens de winterdagen een aangename afwisseling van een gewone pils. Echte bierliefhebbers zullen dit blonde bier zeker kunnen smaken. RDV heeft een hoge gisting en een alcoholpercentage van 5,2 %.

Speel je altijd op veilig met schuimwijn, cava of champagne als aperitief? Durf eens te veranderen. RDV is meer
dan geschikt als apéro bij een etentje met vrienden of familie. 

RDV is een pittig biertje met de unieke toets van hop en jeneverbes, ideaal om te delen in jouw bubbel of als cadeau te doen met de feestdagen.

Op de vriendschap!

Dit biertje zal ongetwijfeld voor aangename momenten zorgen, want zoals op het flesje staat: Gedeeld bier, is het beste bier. RDV is een biertje om met vrienden te drinken. Zeker iets om naar uit te kijken wanneer we die vervelende, maar noodzakelijke, coronaperiode eindelijk achter ons kunnen laten. Afspreken met vrienden dat lijkt eeuwen geleden, maar opnieuw afspreken met vrienden; mét een lekker biertje zoals RDV; alleen maar aan te bevelen! 

Niet alleen de smaak van het bier, maar ook het flesje is een eyecatcher. Met leuke spreuken en een moderne look tonen de makers van dit bier dat RDV een biertje met inhoud is. 

Jenever en bier, een heerlijk rendez-vous!

Brouwerij Het Anker en de gekende distilleerderij Bruggeman uit Gent sloegen de handen in elkaar om dit bier te brouwen. RDV is het eerste bier in de portefeuille van Bruggeman, dat eigenlijk vooral bekendstaat voor het distilleren van jenevers en sterke dranken. 

Bruggeman vond in Brouwerij Het Anker de ideale partner om RDV te creëren. Deze Mechelse familiebrouwerij brouwt al 5 generaties kwaliteitsbier. Ze geniet wereldwijde faam voor hun bieren en haalde al talloze awards en medailles binnen.

Win! 

Wij zijn alvast fan van dit lekker biertje! Loopt het water u al in de mond? Lees dan snel verder, want… Randeevoe mag vijf lezers gelukkig maken met vier flesjes RDV. Om nu te drinken in je vertrouwde bubbel of… je moet nog wat geduld uitoefenen en dan kan je binnenkort met vrienden en familie opnieuw toasten op de vriendschap! 

Stuur een mailtje naar info@randeevoe.be. De winnaar wordt getrokken uit de
verschillende inzendingen. 

 

MEER INFO

Bruggeman Distillerie
Wiedauwkaai 56, Gent
09 253 51 51 - www.bruggeman.be. 

Brouwerij Het Anker
Guido Gezellelaan 4 Mechelen
015 287 141 - www.hetanker.be
info@hetanker.be

www.rdvbeer.be 

Toegevoegd op 01.12.2020

Categorie: Samenleving

Auteur: Tineke De Bleeckere

Foto’s : © An Van Gijsegem - Bruggeman

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)491 25 99 62 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe 
Spilthoorestraat 67 - 9770 Kruisem