Artikels

Virtueel Ronse

Virtueel Ronse: op verkenning vanuit jouw zetel!

Ronse • Lockdowns, ze zorgen voor een heuse domper op de toeristische sector, maar ze zorgen ook voor nieuwe mogelijkheden om er het beste van te maken! Toerisme Ronse lanceerde de website ‘Virtueel Ronse’: een digitaal platform dat jou toelaat Ronse vanuit helikopterperspectief te bezichtigen én in te zoomen op de belangrijkste locaties. In de maand juli zat de site al over de 3000 views. Maar er komt nog meer! Randeevoe sprak met Annelies Lenoir, diensthoofd toerisme, over wat de toekomst nog in petto heeft. 

Naast de traditionele promotiekanalen zoals de website, het vakantiemagazine en sociale media besliste Toerisme Ronse om ook een virtueel luik uit te bouwen?

Annelies: “Dat klopt. Bij Toerisme Ronse vinden we het belangrijk om innovatief en creatief te zijn. Daarom gaven we de Gentse firma Poppr de opdracht om de stad op een innovatieve manier te tonen aan het publiek. Met 360-graden filmpjes van zowel binnen- als buitenlocaties plaatsten ze onze belangrijkste toeristische troeven in de kijker. Zo ontstond www.virtueelronse.be. De site is intussen beschikbaar in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. 

Naast de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Sint-Hermesbasiliek en de Crypte, komen ook het MUST (Museum voor Textiel), het Art-Decokwartier en het Malanderpark aan bod. Je kan zelfs een heuse wandeling door het Muziekbos maken.”

Toch is dit niet alles. Er komt nog meer blijkbaar? 

Annelies: “Momenteel is fase 2 achter de rug en zal de website uitgebreid worden met een tiental points of interest. Ik denk hierbij vooral aan het Spanjaardenkasteel, de Sint-Martinuskerk, Kapel Wittentak, de Kleine Markt, Brouwerij De Keyser, de Grote Markt, de Fostierlaan en het nieuwe zwembad aan het ROSCO. We verwachten dat deze in december online komen.”

In deze Coronatijden is een dergelijk instrument natuurlijk handig als vorm van citymarketing.

Annelies: “Ja, het laat het publiek toe om vanuit de zetel, veilig thuis in de bubbel, een verkennende tocht te maken doorheen Ronse. Beelden zijn sowieso belangrijk in de toeristische beeldvorming van een stad, maar dit medium gaat nog een stapje verder. Het gaat immers niet om een statisch gegeven: er kunnen altijd nieuwe locaties en nieuwe beelden worden toegevoegd. Het is een ideale manier om het publiek, vanuit die virtuele ervaring, te overhalen om later – in betere tijden - een bezoek aan onze mooie stad te plannen. 

In een latere fase willen we ook graag private partners zoals de logiesverstrekkers, de horeca en andere toeristische attracties warm maken om mee in dit project te stappen. Wij krijgen alvast heel wat positieve reacties. De Ronsenaars zijn enthousiast en sturen de link door naar vrienden en familie, zelfs tot in
het buitenland!”


MEER INFO

Toerisme Ronse
De Biesestraat 2, 9600 Ronse
www.visitronse.be/nl/virtueel-ronse
www.virtueelronse.be/nl/ronse-vanuit-de-lucht

Toegevoegd op 01.12.2020

Categorie: Samenleving

Auteur: Maarten D'Hoop

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)491 25 99 62 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe 
Spilthoorestraat 67 - 9770 Kruisem