Artikels

Warmte in een kaartje

Warmte in een kaartje

Oudenaarde • Dit is HET moment om kaartjes te versturen en iemand blij te maken met een lieve geschreven boodschap. Bijvoorbeeld via zo’n prachtige kaart van ‘KateLijntje’. Corona treft ons allen zwaar. Onze zenuwen staan op scherp en menselijke contacten worden tot het strikte minimum beperkt. Nog nooit was het zo moeilijk om met elkaar verbonden te blijven… Daarom bedachten Kaat Schepens en Helene Poncelet een reeks unieke, handgetekende wenskaarten waarop jij jouw persoonlijke boodschap kan neerpennen. Randeevoe houdt van creatieve mensen uit onze regio, dus… een babbel.

Kaat is de mama van Quinten Goethals, de jonge auteur van ‘De Voorspelling’ en ‘De rand van de wereld’ (Uitgeverij Beefcake Publishing Gent). Helene kennen jullie als ‘Lijntje’, auteur en illustratrice.  Van haar verschenen ondertussen ‘Kikker Cas’ en ‘De Grote Meneer’ (Uitgeverij
Beefcake Publishing).

En plots ontmoetten jullie elkaar en hing er creatieve chemie in de lucht? 

Lijntje: “Kaat kwam met het voorstel om een reeks unieke wenskaarten te ontwerpen. Echter wilde ze niet zomaar een kaartje, ze moesten zich onderscheiden door hun originele teksten en zelf bedachte tekeningen. Kaat heeft een bloemenatelier, gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen, waar alles draait rond bloemengeschenken en haar passie voor ‘uniek en handgemaakt’. Het is een plaats waar fantasie rijkelijk vloeit en waar dromen en ideeën werkelijkheid worden. Deze dromen en ideeën wilde zij graag vorm geven, ook via mooie kaartjes…”

Kaat: “Ik ben intussen meer dan 10 jaar aan de slag als floriste/decoratrice. Door de jaren heen heb ik een hele reeks foto’s van mijn bloemcreaties verzameld. Met de komst van het nieuwe bloemenatelier wilde ik heel graag unieke wenskaartjes in mijn assortiment van bloemengeschenken opnemen. Bloemencreaties en de natuur vormen de rode draad in het verhaal.”

Waarom kaartjes?

Lijntje: “Wenskaarten zijn een contactmomentje. Je kunt er meer van maken dan een automatische handeling. Tegenwoordig is alles in 1 klik weg… Door iemand een wenskaart te sturen, toon je dat je echt verbonden wil blijven. Je maakt iemand blij of geeft steun. 

Verstuur eens zomaar een kaartje naar iemand die je al een tijdje niet hebt gezien. Heb je jouw ouders al even niet gesproken? Of een vriend(in) die aan de andere kant van het land woont? Er is altijd wel een goede reden om iemand zomaar te verrassen met een kaartje. Je kan ze ook inkaderen en aan de muur hangen, altijd leuk!” 

Voor welke gelegenheden zijn de kaartjes zoal bestemd?

Kaat: “We hebben een uitgebreid assortiment aan kaartjes die voor verschillende gelegenheden inzetbaar zijn, het hele jaar door. ‘Omdat ik…’ vind ik persoonlijk een heel leuke, bedenk maar eens wat je daar op kwijt kan! 

Momenteel bieden we ook kerstkaartjes aan en een ‘lichtpuntzakje’ bestaande uit een bloemenkaars, een plantje/vaasje met droogbloemen en een wenskaart naar keuze, want iedereen kan nu wel een lichtpuntje gebruiken in de duisternis!”

Jullie kunnen ook op vraag van de klant unieke kaartjes ontwerpen? 

Lijntje: “Vroeger werden om veel redenen kaartjes gestuurd. Jammer genoeg heeft sociale media die rol te veel overgenomen. Laten we samen terug naar die charmante gezelligheid gaan… Een verjaardag, de liefde, Kerst, Pasen, een jubileum, een pensioen, een huwelijk, een huisdier, verhuisd… Zoveel leuker met een kaartje!”


MEER INFO
 

www.ksflowerdesign.be/katelijntje

Of in het bloemenatelier van KS flower design :
Maartstraat 3, Oudenaarde

Toegevoegd op 01.12.2020

Categorie: Samenleving

Auteur: Frederic de Vos

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)491 25 99 62 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe 
Spilthoorestraat 67 - 9770 Kruisem