Artikels

Lisa

IK KLEUR VOOR U MET LIEFDE, OOK GRAAG BUITEN DE LIJNTJES...

Vlaamse Ardennen • Randeevoe is een socio-cultureel blad. Socio… sociaal… dat bewijzen ook onze artikels. Maar deze keer hebben we het woord ‘sociaal’ eens op een andere manier aangepakt. In de kerstperiode hadden we een wedstrijd met ontzettend veel deelnemers. 1 brief is ons enorm bijgebleven en daar wilden we iets speciaals mee doen… !

Aan de voet van de Koppenberg woont Lisa met haar ouders Christel en Gert. Lisa is 11 jaar en heeft kinderreuma. Ze krijgt wekelijks injecties om de ontsteking te onderdrukken. In de klas draagt ze elke dag mooi haar mondmasker. 

Lisa klaagt zelden volgens haar ouders. Integendeel, ze is zo sterk en positief ingesteld. De prof van het ziekenhuis noemt haar een harde tante en de verpleging vindt haar een sterke meid. 

Lisa wou graag als hobby aan turnen doen, maar door haar ziekte kan dat niet. Daarom gaat ze nu met evenveel plezier naar de tekenacademie, doet ze aan ballet en maakt ze zelf armbandjes met parels. 

Deze jongedame wil graag dokter worden om mensen in het algemeen, maar vooral de kinderen te kunnen helpen. Ze wil graag reumatologie doen, dan kan ze uit eigen ervaring meespreken met de mensen die bij haar komen en zo het probleem beter aanvoelen. Deze dame weet wat ze wil! 

Met plezier had Randeevoe haar in de prijzen laten vallen, maar het waren allemaal ‘volwassen’ cadeaus. Dus had Randeevoe iets anders voor haar in petto. Via een klein vogeltje hadden we vernomen dat Lisa grote fan is van ‘Charli D’amelio’. Charlie wie?! Charli D’amelio is een gekende ‘Tik Tokster’. (Tik Tok is een app op de gsm waar je naar zelfgemaakte filmpjes kan kijken. N.v.d.r..) 

We hebben contact opgenomen met Lijntje – Hélène Poncelet – een immer sympathieke illustratrice met de vraag of zij iets zou willen tekenen voor Lisa. Dat heeft ze metéén gedaan : Lisa die op haar buik ligt terwijl ze op de computer tokkelt. Op haar T-shirt heeft Lijntje het gezicht van Charli D’amelio geplaatst. Als extraatje heeft Hélène de tekening nog op een draagtas laten drukken met een balletmeisje dat de naam Lisa al dansend schrijft. Wat een schitterend cadeau!

Met veel plezier van Randeevoe en Lijntje voor de zo positieve Lisa! 

Wie is Hélène Poncelet?

“Ik kleur voor u met liefde, ook graag buiten de lijntjes…” is haar leuze.

Een illustratie voor in jouw boek, een potloodtekening of aquarel voor aan de muur… Je kan het zo gek niet bedenken of deze dame ontwerpt en maakt het voor jou. Het begon allemaal met een boek met in de hoofdrol een kikker… kikker Cas. 

Vier jaar later heeft Lijntje al heel wat covers en illustraties voor boeken mogen ontwerpen, zowel voor volwassenen als voor kinderboeken. 

Mensen vragen haar vaak om ‘iets unieks’  te creëren, zoals de Oudenaardse brandweer voor wie ze bijzondere portretten mocht tekenen. Ook mensen die bijvoorbeeld een uniek geboortegeschenk wensen helpt ze met plezier verder. Je kan het zo gek niet bedenken of Lijntje realiseert het voor u van a tot z…


MEER INFO

lijntjes@outlook.com
Facebook @Lijntjes


Toegevoegd op 01.02.2021

Categorie: Samenleving

Auteur: Frederic de Vos

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)491 25 99 62 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe 
Spilthoorestraat 67 - 9770 Kruisem