Artikels

Tching

Elke tegenslag biedt kansen, ook de coronacrisis: Bassie en Frank Vanden Heede stampen ‘Tching’ uit de grond

Zingem • ‘Tching’ staat voor pure ingrediënten en een ambachtelijke bereidingswijze volgens authentieke recepten met een originele twist. Oprichters zijn Rik Vandenhove en Frank Vanden Heede, respectievelijk een caféuitbater uit Zingem en een fijne bakker uit Oudenaarde, die oorspronkelijk een concept uit de grond stampten om de lockdown te overbruggen. Winterwijn is het eerste product dat gelanceerd wordt, maar er zitten nog heel wat andere lekkernijen in de pipeline.

Ook café ‘t Paradijs van caféuitbater Rik ‘Bassie’ Vandenhove in Zingem moest tijdens de eerste lockdown onverbiddelijk dicht. Stilzitten was geen optie en Rik lanceerde ‘Bassie’s Sangria’, een Sangria
naar eigen geheim recept, dat hij met vers fruit en de nodige gadgets zoals recycleerbare rietjes en lepeltjes aan huis leverde. Het werd een gigantisch succes.

Tijdens de tweede lockdown duurde het niet lang of Rik zat alweer te broeden op een plan. Hij ging aan de slag met verschillende ingrediënten en ontwikkelde zo een eigen ‘Winterwijn’. Zijn onder-nemerszin was geprikkeld !

In Frank Vanden Heede, een topbakker uit Oudenaarde vond hij een compagnon om een reeks producten op de markt te brengen die allemaal voor hetzelfde staan: pure kwaliteitsingrediënten, artisanaal bereid en volgens authentiek recept met een eigen twist. Rik zal zich hierbij ontfermen over de dranken en Frank over de patisserie.

“Momenteel zijn we gestart met de Winterwijn, dat een groot succes is”, aldus Rik Vandenhove. “Bedoeling is om daar gaandeweg nog meer artisanale producten aan toe te voegen. Zo zijn we nu volop bezig met advocaat, waarbij we vier varianten hebben. Ook de sangria die tijdens de eerste lockdown heel succesvol was, zal in drie soorten te verkrijgen zijn. En Frank werkt momenteel aan superlekkere bokkenpootjes en andere patisserie.”

Jeugdkameraden met een doel

“Frank en ikzelf zijn al heel lang kameraden”, aldus Rik. “Hij heeft ook nog stage gedaan in de bakkerij waar ik vroeger werkte en heeft nu zelf een succesvolle zaak in Oudenaarde. We vullen elkaar goed aan, wat alleen maar kan leiden tot prachtcreaties. Het lijkt wel alsof we al jaren samenwerken.”

Sociaal engagement

Tching heeft ook een sociaal-maatschappelijke insteek. Winterwijn wordt momenteel op grote schaal geproduceerd en gebotteld in recycleerbare glazen flessen door maatwerkbedrijf Sobo in Brugge. De wijn wordt er met de hand gemaakt volgens het recept van Rik en onder begeleiding van een chef-kok. “Wie producten koopt van ‘Tching’, helpt eigenlijk ook mee aan een sociaal project”, legt Rik uit. “Door met Sobo samen te werken zorgen we er ook voor dat sociaal zwakkeren en mensen met een beperking aan het werk blijven en op die manier bijdragen aan een mooie samenwerking.”

Smul mee van al dat lekkers !

Wil jij ook eens proeven van die heerlijke Winterwijn of advocaat ? We mogen drie pakketjes ter waarde van 25 euro weggeven aan onze lezers ! Stuur een origineel mailtje naar info@randeevoe.be. De winnaar wordt getrokken uit
de verschillende inzendingen.


MEER INFO

Iedere vrijdag kan u de Winterwijn aankopen bij café Bassie op het kerkplein in Zingem. Ook enkele lokale handelaars hebben de Winterwijn reeds in hun gamma. Zie ook de Facebookpagina ‘Tching’ (in Zingem) voor de verkoopadressen.

Toegevoegd op 01.02.2021

Categorie: Culinair

Auteur: Tineke De Bleeckere

Foto: © Ronny Decoster

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)491 25 99 62 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe 
Spilthoorestraat 67 - 9770 Kruisem