Artikels

Bruulconcerten

Bruulconcerten

Ronse • De zomervakantie is begonnen ! Op reis gaan, BBQ’tjes aansteken, terrasjes doen, een festivalletje meepikken… Eindelijk ! De start van de zomervakantie betekent ook het eerste Bruulconcert  in Ronse en dat in een reeks van drie. Randeevoe is mediapartner en geeft u hierbij een overzicht van het programma van de vierde editie ‘Ronsissche Bruulconcerten’. Data - telkens op een vrijdag - om te noteren : 29 juni en 13 & 20 juli in het Bruulpark. De toegang is gratis.

 Vrijdag 29 juni 

‘ De Ronsissche Nacht ’

Er wordt van start gegaan om 19u30 met een openingsmoment, waarna de muziek om 20u op u wordt losgelaten met Crêpe Brulée. De frontman van deze band, Manu, heeft zijn jeugd in Ronse doorgebracht en komt er graag nog eens terug. Met Crêpe Brulée brengt hij Franse chansons met cello en accordeon. Deze band zorgt voor zowel een stevige ambiance als een intieme sfeer.

Om 21u30 neemt een DJ het even over opdat het podium kan klaargezet worden voor de volgende artiest.

Na een uurtje DJ-muziek is het om 22u30 de beurt aan LD Project. Dit is een op en top Ronsissche coverband. Een groep enthousiaste en veelzijdige muzikanten brengt buitenlandse covers, samen met enkele Belgische klassiekers, zoals geen ander dat kan. Meezingen en –dansen is hierbij een absolute must. Het einde is voorzien rond middernacht.

 Vrijdag 13 juli  

‘ Vlaanderen Zingt ’

Een nieuwe feestvrijdag is aangebroken. Zwarte katten en ladders op het voetpad schrikken ons niet af op deze vrijdag de 13de. We gaan zingen ! 

Lokaal talent heeft altijd een streepje voor. Zo ook Stevie Winters. Wie hem niet kent zal meteen onder de indruk zijn van zijn innemende stem ! Om 19u30 brengt hij een reeks covers van Vlaamse hits en zal hij van in het begin voor super ambiance zorgen.

Om 20u20 is het de beurt aan een Kortrijkzaan. Stem op Radio 2 West-Vlaanderen en gezicht op Ment-TV : Herbert Verhaeghe. 

En dan dames en heren… dan is het moment aangebroken dat úw stembanden dienen gesmeerd te zijn, uw dasje en uw jasje recht moeten zitten en je nog eens goed de keel moet schrapen ! Want om 21u is het tijd voor Vlaanderen Zingt ! Het concept ‘Vlaanderen Zingt’ laat zoveel mogelijk mensen (u dus !) samen zingen op pleinen en markten. Populaire en herkenbare liedjes, die tot het collectief geheugen behoren, staan centraal. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige liedjes, maar er wordt ook aandacht besteed aan Engelse en Franse meezingbare succesnummers.

Of u nu kan zingen of niet, u kan niet anders ! U zal zelf wíllen meedoen omdat de leuke sfeer u meezuigt in de ambiance, samen met vrienden en familie wordt dit een topavond. Op het podium wordt er ondersteuning gegeven door de zangers en zangeressen van Theater VTV en ’t Podium.

 Vrijdag 20 juli 

‘ ... ’

Om 19u30 vindt de opening plaats en om 20u is er een verrassing voorzien. Omdat ons magazine al in het begin van de maand wordt verspreid mochten wij de naam nog niet bekend maken. Maar u zal genieten !

Om 21u neemt een DJ het opnieuw even over. Om 22u30 krijgen we echte rasartiesten aan het werk te zien en te horen ! Eric Melaerts, Jean Blaute en Jean-Marie Aerts. 

Drie gitaargoden, die bij verschillende bekende bands optraden, permitteren zich nu onder elkaar totale muzikale vrijheid en brengen een echt muzikaal blijspel, van groovy jazz tot kleinkunst en eigen composities.

Einde voorzien rond middernacht.

Toegevoegd op 29.05.2018

Categorie: Event

Auteur: Frederic de Vos

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)55 600 630 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe
Sint-Martensstraat 10 - 9600 Ronse