Artikels

Ronse Atletiek Team

Ronse Atletiek Team schiet uit de startblokken

Ronse • Enkele maanden geleden werd ‘Ronse Atletiek Team’ opgericht met als doel de atletieksport naar een hoger niveau te brengen door volwaardige trainingen aan te bieden voor de jeugd. “Hiervoor werken we met gediplomeerde trainers die op een verantwoorde en plezante manier de moeder der sporten zullen overbrengen naar de jeugd”, vertelt voorzitter Gunter D’Hondt. “Onze jeugdtrainingen vinden elke dinsdag en donderdag plaats van 18u tot 19.30u aan ‘t Rosco. Iedereen vanaf 6 jaar is welkom.”

Daarnaast startte Ronse Atletiek Team ook met een jogginggroep voor volwassenen. “Hier zijn gezelligheid en samenhorigheid de belangrijkste troeven want ‘Samen uit, samen thuis’ is ons motto ! We starten elke zondag om 10 uur aan het wandelpad en lopen samen een zevental kilometer aan een tempo dat voor iedereen haalbaar is”, aldus D’Hondt. Natascha Fourneaux, Dorothée Boulaert en Gunter D’Hondt zijn de bezielers van Ronse Atletiek Team. “We waren trainers bij ASSA Ronse en wilden met deze club de atletieksport nieuw leven inblazen. Het bestuur stond echter niet achter onze initiatieven en dus besloten we onze eigen weg in te slaan”, weet D’Hondt. “Het doel van Ronse Atletiek Team is de Ronsenaars via atletiek en jogging in beweging te brengen. Aan de jeugd geven we professionele trainingen waar alle atletiekdisciplines aan bod zullen komen alsook wedstrijdbegeleiding naar officiële atletiekmeetings. Bij volwassenen richten we ons op het joggen, zonder enige prestatiedruk.”

De atletieksport in Ronse heeft een zeer sterk verleden en telt enkele wereldtoppers. “De laatste decennia is het pover gesteld en werd elke talentvolle jeugdatleet genoodzaakt uit te wijken naar andere atletiekclubs, enerzijds door het ontbreken van een echte atletiekpiste, anderzijds doordat er geen atletiekclub aanwezig was die actief inzette op de jeugd en een toekomstplan had. Met Ronse Atletiek Team willen we dit doorbreken en de vele jonge talenten opzoeken. Atletiek is veel meer dan alleen maar hardlopen. Met de juiste infrastructuur en door de juiste trainingsmethodiek toe te passen kan dit zeer leuk zijn. Atletiekclubs in Oudenaarde en Deinze hebben rond de 500 leden en moeten noodgedwongen een ledenstop inlassen. Het bewijs dat het wel degelijk kan.”

“Voor de jeugd bieden we een totaalpakket : jeugdtrainingen met gediplomeerde trainers die op een verantwoorde manier te werk gaan met een lange termijnvisie, wedstrijdbegeleiding op maat, infosessies over het mentale aspect, voeding, wedstrijdvoorbereiding, ... Naast het sportieve luik bieden we ook een waaier aan nevenactiviteiten : jaarlijkse barbecue, zomerse clubuitstap, VAL-jeugddag, ontbijtevenement en nieuwjaarsreceptie, het teamgebeuren is immers even belangrijk als de prestatie zelf. Jeugd en volwassenen zijn voor ons net zo belangrijk maar de jeugd heeft altijd een streepje voor : zij zijn onze toekomst ! Er loopt in Ronse zeker een Nafi Thiam of Kevin Borlée rond die nu nooit zijn of haar atletiektalent ontdekt”, besluit Gunter D’Hondt.

Toegevoegd op 03.07.2018

Categorie: Sport

Auteur: Fabrice Donkerwolcke

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)55 600 630 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe
Sint-Martensstraat 10 - 9600 Ronse