Artikels

Ronse Opscène

Ronse Opscène

Ronse • Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus is het weer van dattum : het stadsfestival Ronse Opscène komt opnieuw met feestgedruis de zomervakantie afsluiten. De organisator kon nog niet al te veel van de programmatie vrijgeven – de persconferentie valt immers pas begin juli – maar toch kon hij al een tipje van de sluier oplichten rond de voornaamste wijzigingen qua locatie : “het festivalpodium verplaatst zich van de Grote Markt naar Parking Portois. Die locatie is echt fantastisch. “Gemakkelijk af te sluiten, met een achteringang voor de artiesten en een vooringang voor het publiek.”

Dit betekent echter niet dat er op de Grote Markt niets meer te beleven valt. “Daar willen we op vrijdag en zaterdag van 21u tot 3u een podium geven aan Vlaamse en Nederlandse artiesten. Hier komen het Vlaamse levenslied en de betere schlagermuziek aan bod. Om toch al enkele namen te lossen : oude getrouwe Willy Sommers kan u daar op de bühne vinden, alsook Davy, Chris en Gunther van De Romeo’s en de illustere Hollandse ambiancemaakster en polonaisekoningin Jettie Pallettie.” 

Voor het jong geweld werd het podium deze keer naar de parking achter het stadhuis verplaatst. Het heeft iets symbolisch. De jeugd die mag feesten aan de grenzen van het stadsdeel De Vrijheid. “Daar komt het Franstalige hiphopcollectief uit Mechelen ZwartWerk de boel onveilig maken - bij wijze van spreken natuurlijk - en zal dj Mark with a k met zijn hardstyle beats de hitte op de parking nog verder doen toenemen.”

Het festivalpodium komt dus op parking Portois, waar ook de festiviteiten rond de matchen van de Rode Duivels plaatsvonden. “Op vrijdag kan ik alvast aankondigen dat Refands, talent van Ronsese bodem, de opener zal zijn. Refands won het evenement Music Mayday georganiseerd door Curieus Ronse en kreeg op die manier de kans om ROS te openen. Een hele eer voor dit jonge bandje. Later op de avond komt Bart Peeters de nummers van zijn recentste album ‘Brood voor morgenvroeg’, maar natuurlijk ook zijn klassiekers loslaten op het publiek. Voor zaterdag wil ik al Fischer-Z verklappen. De Rockers slash New Wavers brengen met hun grootste hits zoals ‘So Long’, ‘Marliese’ en ‘The Worker’ het einde van de jaren ’70 terug tot leven. Zoals gezegd is het wachten op de volledige programmatie tot begin juli.”

Pete’s Promotions werkt de laatste jaren nauw samen met Stad Ronse. “De samenwerking verloopt goed. Het bezoekersaantal stijgt ook elk jaar ! Toch blijft een gratis festival moeilijk. Het blijft zoeken naar een evenwicht om iedereen tevreden te stellen.”

MEER INFO
Facebook: @ronseopscene 

Toegevoegd op 03.07.2018

Categorie: Event

Auteur: Maarten D'Hoop

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)55 600 630 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe
Sint-Martensstraat 10 - 9600 Ronse