Artikels

Helpende Handjes

Unie der Handelaars gaat Lekker Shoppen

Vlaamse Ardennen • We hadden al het fantastische ‘Warme Buurten’ in groot-Oudenaarde en nu komt daar nog iets handigs bovenop: ‘Helpende Handjes’ ! Dit is een deelplatform in de Vlaamse Ardennen waarbij mensen praktische hulp kunnen vragen en anderen hulp kunnen bieden. In een eerste fase wordt dit gelanceerd in onder meer Oudenaarde, Brakel, Kluisbergen en Kruisem. Er kunnen altijd regio’s toegevoegd worden naargelang vraag en aanbod. Hulp nodig of een centje bijverdienen … Het kan via Helpende Handjes, want … we hebben allemaal wel eens hulp nodig.

Hoe werkt het als je een klusje hebt, maar je het zelf niet kan aanpakken  ?

Je registreert jou gratis op de website – www.helpendehandjes.net – je plaatst jouw zoekertje en vindt een helpende hand. Je doet een korte babbel en maakt afspraken. De taak wordt uitgevoerd en je betaalt wat je overeenkwam. Zo simpel is het.

Maar ook omgekeerd… wanneer jij helpende handjes wil aanbieden:

Je registreert jou op de website, je zoekt een zoekertje of je biedt jouw hulp aan. Ook hier doe je even een babbeltje en maak je correcte afspraken. Dan volgt er een regeling i.v.m. de betaling van de opdracht. Meer info hieromtrent vind je uitgebreid op de website. Daaropvolgend wordt de taak uitgevoerd. 

Wat kan zo’n taak zijn ?

Vervoer, huishouden, gras afrijden, klussen in het algemeen, zorg, boodschappen doen, gaan wandelen met de hond, snoeien, bijles geven, hulp bij computerproblemen, elektrische klusjes, vervoer met een aanhangwagen of een camionette, … noem maar op. Goede afspraken, maken goede vrienden. Je wil bijvoorbeeld misschien wel tuinklusjes doen, maar niet op een ladder staan om te snoeien, dan moet je dat zeker op voorhand zeggen om misverstanden te vermijden...

Deelplatform dankzij vzw Steunpunt Welzijn en LEADER Vlaamse Ardennen.

Enerzijds zorgt dit platform voor een sociale cohesie, eventueel ook voor minder eenzaamheid. Maar vooral, iedereen kan wel eens een helpende hand gebruiken voor een kleine of minder kleine klus. Via deze weg kunnen vragers en aanbieders elkaar makkelijk vinden. Dit project is wettelijk erkend en zorgt ervoor dat iemand naast z’n job nog fiscaalvriendelijk – zo minimaal mogelijk belast - kan bijverdienen door aan kleine dienstverlening te doen. Elke klusser is verzekerd via het platform en de administratie wordt geregeld. 

Wel enkele voorwaarden voor de klusser:

Een helpend handje/klusser mag geen diensten aanbieden die hij/zij zelf ook als professionele activiteit uitvoert. De diensten mogen niet worden uitgevoerd door of voor een bedrijf. Voor een beperkt aantal taken is er ook een attest of vergunning nodig. Je moet minimaal 16 jaar zijn om gebruik te maken van Helpende Handjes als dienstverlener of als dienstgebruiker. 

Wat gebeurt er wanneer een klusje niet goed werd uitgevoerd ?

We leggen de nadruk absoluut op goede afspraken tussen vrager en aanbieder. Eventueel kan er bemiddeld worden.

Helpende Handjes is sterk lokaal gericht, met als doel om een sociaal netwerk te creëren dat ook de mensen in jouw stad, dorp, wijk of straat verbindt. 


MEER INFO

www.helpendehandjes.net
info@helpendehandjes.net 
055 89 61 40 

Toegevoegd op 01.05.21

Categorie: Samenleving

Auteur: Frederic de Vos

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)491 25 99 62 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe 
Spilthoorestraat 67 - 9770 Kruisem