Artikels

Tentoonstelling ‘All you art’

Tentoonstelling ‘All you art’ in Nokere

Kruisem  All you Art is een collectie abstracte kunst, ontworpen door Patricia Simoens. De werken zijn geïnspireerd op de natuur, meer bepaald op de ‘vijf’ elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. 13 en 14 mei kan je de werken bewonderen in Nokere.

Bed and breakfast ‘La Belle Idee’, uitgebaat door Patricia en haar man Christophe, heeft sinds kort ook een kunstcollectie om aan het publiek te tonen, ‘All you art’, allemaal schilderwerken ontworpen door de dame des huizes. 

Workshop van Rex Lasalle 

Patricia kreeg haar inspiratie nadat ze in 2007 een workshop volgde bij Rex Lasalle in Londen. Lasalle is osteopaat, shiatsuleraar en auteur van het boek ‘Grasshopping through time, using ancient wisdom’. 

Patricia heeft altijd graag geschilderd, maar de workshop van Rex Lasalle had een diepe indruk op haar gemaakt. De sessie was gebaseerd op de ‘Nine Star Ki astrologie’. 

Een klein woordje uitleg… 

‘Nine Star Ki’ is een van de oudste vormen van astrologie ter wereld. Bij deze bijzondere vorm van astrologie staat de Chi-energie centraal. Jouw persoonlijke ‘Negen Sterren-horoscoop’ geeft aan hoe de levensenergie Chi zich door jouw leven beweegt. Het helpt jou om patronen te ontdekken en te doorbreken en laat jou inzien wat je nodig hebt om verder te ontwikkelen.

Vijf elementen

Zoals de Westerse astrologie met vier elementen werkt, werkt de Chinese er met vijf, met name: hout, vuur, aarde, metaal en water. De Chinezen geloven dat alles bestaat uit een combinatie van deze 5 elementen, maar dat er één element is wat overheerst. Elk jaar heeft zo een dominant element.

En dát was de inspiratie voor de kunstcollectie van Patricia: “De vijf elementen beïnvloeden ons leven, het jaar, het uur dat je geboren wordt. Daaruit krijg je de energie mee in je leven. Ik heb dit door de jaren heen uitgetest bij mezelf, maar ook bij familieleden, en ik kwam iedere keer tot dezelfde vaststellingen. 

De kunstcollectie is voor mij een uiting van energie. Het maakt de energie tastbaar achter de persoonlijkheid van iemand. Alle schilderwerken zijn gemaakt uit de vijf elementen. De collectie is een venster waardoor mensen naar zichzelf kunnen kijken.”

Veel energie

“Voor mij is schilderen ook een vorm van meditatie. Ik heb twee jaar gewerkt aan deze collectie. Soms moet je ook eens alles laten rusten om dan opnieuw met een heldere blik verder te doen.” 

En er komt nog een vervolg, want Patricia heeft al nieuwe inspiratie, maar wil daar de nodige tijd voor nemen. 

“Ik denk na over workshops en om hier eventueel ook yogalessen te geven. We willen ook de spirituele tour opgaan met onze gasten die daar voor open staan, maar dat is nog toekomstmuziek.”

De vernissage van “All you Art” vindt plaats op 13 en 14 mei en is enkel via afspraak te bekijken, zodat alles coronaproof kan georganiseerd worden. 

Middels afspraak zijn ook buiten deze dagen de werken te bezichtigen. 


MEER INFO

Patricia Simoens
B&B La Belle Idee
Waregemsestraat 45
9771 Nokere
0497 64 65 07 
info@labelleidee.be

Toegevoegd op 01.05.21

Categorie: Cultuur

Auteur: Tineke De Bleeckere

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)491 25 99 62 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe 
Spilthoorestraat 67 - 9770 Kruisem