Artikels

VTV

Ingehuurde Johan Terryn opent VTV-Toneelseizoen

Ronse • Voor het nieuwe toneelseizoen heeft Theater VTV opnieuw een gevarieerd programma samengesteld. ‘De Ingehuurde Man’ Johan Terryn mag in september het seizoen openen, in november passeert ‘Rostekop’ de revue en in maart volgend jaar speelt VTV de productie ‘Bruistablet’.

De seizoensopener ‘De Ingehuurde Man’ is te zien op 22 september en is exclusief voor VTV-sponsors, abonnees en leden. In deze humoristische theatersolo loodst de uitmuntende acteur Johan Terryn zijn publiek naar een geweldige ontknoping. Het is het tragikomische verhaal over de onmogelijkheid van een liefdesrelatie en de krakkemikkigheid van onze communicatie. Onderweg vraagt Terryn zich af wie al die nieuwe spreekwoorden uitvindt, wat vrouwen allemaal met hun kapsel willen communiceren en hoe georganiseerd de misdaad is. Humor, poëzie, rauwe realiteit en een meeslepende plot zijn nooit ver weg als Johan Terryn begint te vertellen. Een rollercoaster van emoties.

Op 9, 10, 16, 17, 23 en 24 november brengt Theater VTV ‘Rostekop’, van de betreurde Wim De Wulf in een regie van Donaat Deriemaeker. Het stuk gaat over Rostekop die door iedereen, zelfs door zijn broer en zus, wordt gepest omdat hij een ‘rostekop’ is… Soms vindt de jongen dat erg maar hij is het ook gewend. Zijn ouders zijn ervan op de hoogte maar het kan hen eigenlijk niet deren, vooral zijn moeder niet want hoe minder hij haar voor de voeten loopt, hoe liever ze het heeft. Rostekop verstopt zich, achter wat leugens, want daar ligt zijn eigen waarheid en af en toe martelt hij een klein beestje dood om zich te wreken…

‘Bruistablet’ wordt de afsluiter van het seizoen 2018-2019 en wordt op 15, 16, 22, 23, 29 en 30 maart 2019 ten tonele gebracht. Het stuk is van de hand en het brein van Frédérique Macron, de regie ligt in handen van Koen Lauwereyns. ‘Bruistablet’ vertelt het verhaal van Patrick De Puydt, kantoorhouder van Match ! Interim, die onophoudelijk onder druk staat om voor zijn klanten enerzijds en voor zijn topmanagement anderzijds, nieuwe win-win-situaties uit te rollen. Zijn verschroeiend talent voor onverschilligheid, alsook – voor een stukje – voor extreme oppervlakkigheid en politieke incorrectheid, is in deze context als het ware een soort opportuniteit. In combinatie met zijn payroll vol fout ingeschat talent, leidt dit tot hilarische – lees : gênante – leermomenten. Al naargelang uw individuele competenties, uw flexibiliteit en uw ambitie om die extra mile te gaan en de bullshit te overstijgen. Niet te missen !


Info & Reservatie 
Alle producties vinden plaats in zaal Christen Volksbond, in de Zonnestraat in Ronse. Een seizoensabonnement voor drie schitterende toneelavonden kost € 30. Alle info vind je op www.theatervtv.be of verneem je via 0476 67 07 34.

Toegevoegd op 28.08.2018

Categorie: Cultuur

Auteur: Fabrice Donkerwolcke

Foto Rechts: Liesbet Peremans

contacteer ons

telefoonicoon.png+32 (0)55 600 630 mailicoon.pnginfo@randeevoe.be facebookicoon.pngRandeevoe
Sint-Martensstraat 10 - 9600 Ronse